Posted on Hozzászólás most!

Spanyol zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  •  1 db kisebb csirkemell
  • 2 db csirke comb
  • 2 db csirke szárny
  • citrom
  • olívaolaj
  • oregánó, bazsalikom, édeskömény, fűszerpaprika, só, bors
  • 1-1db piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
  • 1db kisebb padlizsán
  • 2db vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor

A hús előkészítése

Pácoljuk be a húst: olívaolajban keverjük el a fűszereket, hangsúly a zöld fűszereken és a són legyen. Sózzuk be a húsokat, majd forgassuk bele az olajos pácba. Tegyük a hűtőbe, míg a zöldségeket előkészítjük.

A zöldségek előkészítése

Szeleteljük fel a zöldségeket, ugyanazokkal a főszerekkel szórjuk be, mint a húsokat. Vegyük elő a hűtőből a húsokat, keverjük össze a zöldségekkel.

Sütés a Légkeveréses Halogén Főzőkészülékben:

Kipróbáltuk, hogy működik a készülék, ha semmilyen rácsot nem használunk, egyenesen a főzőkészülék aljára tettük a húst és a zöldségeket, hozzáöntöttük a bort. 200 fokra kapcsoltuk, 70 percig sütöttük, 2-3-szor átforgattuk.

Ilyen finom lett!

A pompás fűszerezés már eleve megadta az spanyol csirke zamatát. 70 perc alatt a legvastagabb csirkemell is tökéletesen átsült. Újra meg újra rácsodálkozunk az eddig sosem érzett ízek kavalkádjára, a zárt rendszerben fantasztikus ízek jöttek elő. A csirke íze a köbön, csakúgy, mint a zöldségek. Máskor is kérünk ilyet!


Leave a Reply