Posted on Hozzászólás most!

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék – Két nehéz eset: a krumpli és a répa

Ez a két zöldség ropogós, fress, sokaknak talán nyers marad a Főzőkészülékben. Nyersnek semmiképp sem mondható, hiszen egészen más ízű lesz, mint nyersen, és ha valaki a ropogós zöldségeket kedveli, annak tökéletes ez az állag. Szerintünk így lesz tökéletes ez a két zöldség a Halogén Főzőkészülékben

– Tegyük sütőzacskóba őket. Nem kell hozzá víz, a zöldségek kiengedik a saját levüket, így tiszta vitamindús lében párolódhatnak. Ha szeretnénk, tegyünk rá minimális olívaolajat vagy vajat, fűszerezzük ízlés szerint. A zsírban oldódó vitaminok is jobban érvényesülnek így.

-Süthetjük egy megfelelő méretű alutálcában is, amit fedjünk le alufóliával, és ha ropogósra szeretnénk sütni a krumplit, 10-15 perc párolás után távolítsuk el a fedőfóliát. Kívül ropog, belül puha, így szeretjük a sültkrumplit, igaz?

Ha magában pároljuk, sütjük a zöldségeket, és nem húsokkal együtt, az alsó rácson készítsük. A répa ilyen módon elkészítve 20-30 perc, a sült krumpli 30-40 perc.

200 fokon pároljunk, a fedőfólia eltávolítása után állítsuk a Főzőkészüléket 250 fokra.

Ürmös István

a 300AK gasztro-hadtest séfje

Leave a Reply