Posted on Hozzászólás most!

Chilis-lime-os csirkecomb

Pikáns, kellemes csípős, igazán különleges és mégis egyszerű ez a receptre. Próbálják ki ti is a Légkeveréses Halogén Főzőkészüléket, tapasztaljátok meg, mennyivel gazdagabb az ebben készült ételek íze, és a vitaminok is sokkal jobban megmaradnak a kíméletes halogén sütési eljárásnak köszönhetően.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 1 db lime
  • négybors-keverék (fehér, fekete, piros, zöld)
  • ketchup
  • chili
  • negyed szár metélőhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

Előkészítés

Keverjük el kb. 1 dl vízben a fűszereket: tegyük bele az apróra zúzott fokhagymát, az őrölt négybors-keveréket, a ketcupot, a sót, a chilit, a lime reszelt héját, és facsarjuk bele a levét is. Zsírt, olajat nem szükséges használni.

Tegyük a csirkecombokat egy kerek alutálcába (vagy csomagoljuk be alufóliába), öntsük rá az elkészített fűszerkeveréket, tegyük rá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a felkarikázott metélőhagymát, fedjük le alufóliával.

Sütés a Légkeveréses Halogén Főzőkészülékben

Helyezzük a csirkecombokat a készülék felső rácsára, állítsuk a készüléket 20 percre és 250 °C-ra. Ezután távolítsuk el az alufóliát a tálcáról vagy ha alufóliába csomagoltuk, akkor nyissuk meg a tetejét, hogy szépen pirulhassanak a combok. Állítsuk vissza a készüléket 200 °C-ra, és további 20 percre. Tálaljuk, díszítsük lime-szeletekkel.

István ehhez a recepthez héjában sült burgonyát készített padlizsánnal és vöröshagymával, amit egyszerre sütött a csirkecombokkal a Főzőkészülék alsó rácsán, sütőzacskóban.

Leave a Reply